Semra Özdamar’ın Kazandığı Ödüller

1977 ; 14.Antalya Film Şenliği’nde, Kara Çarşaflı Gelin” filmindeki rolüyle ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü,

1984 ;  Yayınevi Masal Yarışması’nda ve 1985’te Akademi Kitabevi Öykü Yarışması’nda mansiyon ödülleri,

1986 ;  Tobal Oyun Yarışmasında üçüncülük,

1987 ;  Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı Senaryo Yarışması‘nda Berdel senaryosu ile birincilik ödülü,

Semra Özdamar’ın filmografisi:

  1. Hayatım Roman (1979)
  2. Yörük Elif (1978)
  3. Güneşli Bataklık (1977)
  4. Bir Gün Mutlaka (1975)
  5. Kara Çarşaflı Gelin (1975)
  6. Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (1975)
  7. Arkadaş (1974)
  8. Tütün Zamanı (1974)
  9. Yalnız Adam (1974)
  10. Ferhat (1974)
  11. Erkeksen Kaçma (1974)
  12. Anadolu Ekspresi (1973)

Semra Özdamar’ın kitapları

  1. Sessiz Çığlıklar (1986)
  2. Kadırgada Son Horon (1987)
  3. 8 Kadın (1988)
  4. Hayat Bizi Yaşar (1995)
  5. Yalnız Kadın (1986)

Author: admin